default-image

Εντάλματα σύλληψης και για Έλληνες για βανδαλισμούς στο Μιλάνο

Κόσμος
Εντάλματα σύλληψης και για Έλληνες για βανδαλισμούς στο Μιλάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε χθες η εισαγγελία του Μιλάνου για βανδαλισμούς και πρόκληση ζημιών στο κέντρο της πόλης, την Πρωτομαγιά του 2015, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εντάλματα συλλήψεως πέντε Ιταλών και πέντε Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση καταστροφών, λεηλασία, αντίσταση σε αστυνομικά όργανα. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο και στην Ελλάδα, με τη συνεργασία των τοπικών εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

«Πρόκειται για πέντε νεαρούς Ιταλούς του αναρχικού χώρου και για πέντε Έλληνες αναρχικούς», γράφει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες για τέσσερις Ιταλούς και έναν Έλληνα σε βάρος των οποίων, όμως, δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο ιταλικός Τύπος γράφει επίσης ότι κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των φερόμενων ως υπεύθυνων των καταστροφών, χάρη στην προσεκτική, ιδιαίτερα αναλυτική μελέτη και ανάλυση των εικόνων από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News