default-image

Σόιμπλε: Προβλήματα με την ανάπτυξη; Υποδεχθείτε πιο πολλούς πρόσφυγες

Κόσμος
Σόιμπλε: Προβλήματα με την ανάπτυξη; Υποδεχθείτε πιο πολλούς πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν έχετε προβληματα με την ανάπτυξη, δεχθείτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες», συμβούλευσε χθες τους συναδέλφους του στο Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμιπλε, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξή Τύπου από τις Βρυξέλλες.

Κατά τον Σόιμπλε, αυτή είναι μια καλή συνταγή για να λυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι ομόλογοί του κατάλαβαν το μήνυμά του.

«Φυσικά», πρόσθεσε, «οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούμε αληθινά να μαλώνουμε».

Την περασμένη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε για πρώτη φορά στις προβλέψεις της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην οικονομία. Εκτίμησε ότι η έλευση τριών εκατομμυρίων μεταναστών στην Ε.Ε. ως το 2017 θα έχει μια «αδύναμη, αλλά θετική» επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη, στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα σε όλους τους επικριτές της πολιτικής της υποδοχής των προσφύγων.

Η Γερμανία, η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, κατέγραψε από την αρχή του χρόνου ένα νέο ρεκόρ 758.473 μεταναστών που σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News