default-image

Χειροπέδες σε μαθητευόμενους τζιχαντιστές στην Τουρκία

Κόσμος
Χειροπέδες σε μαθητευόμενους τζιχαντιστές στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στο νότιο τμήμα της χώρας 38 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 10 γυναίκες και 15 παιδιά, που κατηγορούνται ότι ήθελαν να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο Σεϊχάν στην επαρχία των Αδάνων, σύμφωνα με το Ανατολή, το οποίο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία κατά την οποία έγιναν. Όλοι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι πολίτες άλλων χωρών, από την κεντρική Ασία, την Ινδονησία, το Ιράκ και το Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δύο Γάλλοι πολίτες και πέντε Ινδονήσιοι που είναι ύποπτοι ότι ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ΙΚ στην Συρία συνελήφθησαν στην ίδια επαρχία το Σάββατο.

Δώδεκα άνθρωποι που είναι ύποπτοι ότι ήθελαν να ενταχθούν στην τζιχαντιστική αυτή οργάνωση συνελήφθησαν εξάλλου χθες, Κυριακή, από τον στρατό στην επαρχία Γκαζίαντεπ, στη νότια Τουρκία, κοντά στη μεθόριο με την Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του στρατού στην ιστοσελίδα της.

Η τουρκική αστυνομία έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις της κατά των τζιχαντιστών καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που προβλέπεται να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία. Είκοσι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή αυτή.

Οι αρχές εντόπισαν εξάλλου την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης περίπου 40 ανθρώπους που προέρχονταν από το Μαρόκο, οι οποίοι ήταν επίσης ύποπτοι ότι ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, και οι οποίοι απελάθηκαν αμέσως.

Έπειτα από μήνες πιέσεων από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα ενισχύει εδώ και έναν χρόνο τους ελέγχους στα σύνορά της για να εντοπίζει τους πολλούς «μαθητευόμενους» τζιχαντιστές, κυρίως Ευρωπαίους, που εντάσσονται στις τάξεις του ΙΚ στην Συρία.

Οι τουρκικές αρχές έχουν από το 2014 συλλάβει και απελάσει περισσότερους από 2.300 φερόμενους τζιχαντιστές, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Εξάλλου το Ισλαμικό Κράτος κατηγορείται από την Άγκυρα για την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε το θάνατο 102 ανθρώπων στις 10 Οκτωβρίου μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News