Κόσμος

Βαλς: Να μην αποκλείουμε καμία υπόθεση σε σχέση με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Δεν πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αναφορικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αλλά, φυσικά, η υπόθεση της (βομβιστικής) επίθεσης λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ΄ όψη», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Χθες Σάββατο, η Αίγυπτος επέμεινε στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που οδήγησε στη συντριβή το ρωσικό αεροσκάοφς και την οποία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, πραγματοποίησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Βρετανία και ΗΠΑ αναφέρονται ανοιχτά στο σενάριο τοποθέτησης βόμβας στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet, το οποίο είχε αναχωρήσει από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωσία, η οποία φαίνεται να υιοθετεί αυτή την υπόθεση, ανέστειλε τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών της στην Αίγυπτο.

Ερωτηθείς για το θέμα από το δίκτυο 1-iTELE-Le Monde, ο Βαλς απάντησε πως είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα απειλή τεραστίων διαστάσεων».

«Αντιμετωπίζουμε έναν εξωτερικό εχθρό και έναν εσωτερικό εχθρό, δίκτυα που σίγουρα βρίσκονται στη Συρία και στο Ιράκ και καθημερινά οι μυστικές μας υπηρεσίες συλλαμβάνουν, ανακρίνουν άτομα που μπορεί να συνιστούν κίνδυνο», είπε ο Βαλς.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχόλια