default-image

Δεκάδες νεκροί στη Συρία από επιθέσεις εναντίον ανταρτών

Κόσμος
Δεκάδες νεκροί στη Συρία από επιθέσεις εναντίον ανταρτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε μια επίθεση εναντίον μιας αγοράς στην Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν σήμερα Σάββατο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) την Παρασκευή είχε κάνει λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών 5 παιδιών, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.

«Επρόκειτο για έναν σφοδρότατο βομβαρδισμό. Τα τραύματα των θυμάτων είναι πολύ σοβαρότερα σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει στο παρελθόν», δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της επίθεσης, όπου προσφέρουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο Τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλούς ακρωτηριασμούς (…). Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, όμως ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνος που μπορούσαμε να φροντίσουμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε».

Η φροντίδα των τραυματιών κατέστη ακόμη δυσκολότερη, καθώς «το νοσοκομείο εκστρατείας που βρισκόταν πιο κοντά στο σημείο της επίθεσης είχε βομβαρδιστεί την προηγούμενη ημέρα», την Πέμπτη, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να σκοτωθούν, προσέθεσε η MSF, σύμφωνα με την οποία οι 250 από τους 550 τραυματίες πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα.

«Η καταστροφή που προκλήθηκε από την αρχική αεροπορική επιδρομή εναντίον της αγοράς οξύνθηκε από τα πυρά που ακολούθησαν εναντίον των ομάδων διάσωσης που φρόντιζαν τους τραυματίες» περιέγραψε η ΜΚΟ.

Σε ένα βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Συντονισμού της Ντούμας, μία ομάδα ανταρτών δείχνει στην κάμερα ανθρώπους να κείτονται σε λίμνες αίματος πάνω σε διαλυμένους πάγκους.

Η Ντούμα βρέθηκε εκ νέου σήμερα Σάββατο στο στόχαστρο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς.

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Εντωμεταξύ, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν το Σάββατο θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας.

Αμερικανικά αεριωθούμενα βρίσκονταν σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν και όλα τα αεροσκάφη που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις επέστρεψαν χωρίς προβλήματα στις βάσεις τους, επισήμανε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News