default-image

Χειροπέδες σε διευθύντρια ουκρανικής βιβλιοθήκης

Κόσμος
Χειροπέδες σε διευθύντρια ουκρανικής βιβλιοθήκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τη διευθύντρια μιας βιβλιοθήκης της Μόσχας που εξειδικεύεται στην ουκρανική λογοτεχνία και ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος της για να αποφανθούν αν είναι ένοχη για την υποκίνηση εθνικού μίσους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η 58χρονη Νατάλια Τσαρίνα συνελήφθη μετά από έρευνα η οποία έφερε στο φως έντυπο υλικό που περιείχε «αντι-ρωσική προπαγάνδα» και ακραία γραπτά του Ντμίτρο Κορτσίνσκι, ενός Ουκρανού εθνικιστή συγγραφέα.

Το περιστατικό αυτό ενδέχεται να επιδεινώσει τις ήδη κακές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά την προσάρτηση πέρυσι από την Μόσχα της Κριμαίας και την υποστήριξή της προς τους ενόπλους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι οι δυνάμεις του βοηθούν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Νατάλια Τσαρίνα, η οποία είναι διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Ουκρανικής Λογοτεχνίας στη ρωσική πρωτεύουσα από το 2011, θεωρείται ύποπτη για τη διάθεση των γραπτών του Κορτσίνσκι, παρά to ότι αυτά είχαν προηγουμένως απαγορευτεί από τις ρωσικές αρχές, δεδομένου ότι είχαν χαρακτηριστεί εξτρεμιστικά, σύμφωνα με τις ίδιες.

Σε ανακοίνωσή της η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέρει ότι «Η έρευνα συνεχίζεται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News