Κόσμος

Τουρκία: Νεκροί αστυνομικοί και τζιχαντιστές σε επιδρομή

Δύο τούρκοι αστυνομικοί και τέσσερις μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν μετά από ανταλλαγές πυρών σε επιδρομή που πραγματοποίησε η αστυνομία σε ένα σπίτι στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα το πρωί, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις στην περιοχή Καγιαπινάρ της κυρίως κουρδικής πόλης Ντιγιάρμπακιρ συνεχίζονται, ανέφεραν οι πηγές αυτές.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές έχουν διευρύνει τις επιχειρήσεις εναντίον αυτών που υποπτεύονται πως είναι πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα που σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους -τη χειρότερη επίθεση αυτού του είδους στην τουρκική ιστορία- για την οποία οι αρχές κατηγορούν την τζιχαντιστική οργάνωση.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι συριακές μυστικές υπηρεσίες και οι κούρδοι μαχητές, και όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται πίσω από την επίθεση που είχε στόχο ένα συλλαλητήριο ακτιβιστών και οργανώσεων πολιτών που πρόσκεινται στην κουρδική υπόθεση.

Ο Ερντογάν είπε πως μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η συριακή μυστική υπηρεσία «μουχαμπαράτ» και η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας PYD συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος για τη βομβιστική επίθεση της 10ης Οκτωβρίου.

Σχόλια