Κόσμος

Καναδάς: Τραγωδία με πλοίο παρατήρησης φαλαινών

Τουλάχιστον για πέντε ανθρώπους κόπηκε το νήμα της ζωής τους τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ανοιχτά του Καναδά, όταν ένα πλοίο παρατήρησης φαλαινών στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα βυθίστηκε κοντά στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Επίσης δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων, όμως η Ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει πως κάποια άτομα έχουν διασωθεί.

Εκπρόσωπος των τοπικών δομών Υγείας δήλωσε στο Associated Press πως 18 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οι έρευνες είναι δύσκολες καθώς στην περιοχή έχει δύσει ο ήλιος και η θερμοκρασία των υδάτων είναι χαμηλή.

Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού και εναέρια μέσα τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα ώστε να επιχειρούν σε συνθήκες σκότους.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Οι εθνικότητες των θυμάτων και των υπόλοιπων επιβατών δεν είναι γνωστές.

Το σκάφος βυθίστηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από την κωμόπολη Τοφίνο, η οποία κάθε χρόνο αποτελεί προορισμό χιλιάδων επισκεπτών που ενδιαφέρονται για θαλάσσια αθλήματα, περιπάτους και παρακολούθηση φαλαινών.

(φωτογραφία από αρχείο)

Σχόλια