default-image

Οι αρουραίοι...καταλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Οι αρουραίοι...καταλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Υόρκη απ' ό,τι φαίνεται, «πνίγεται» στους αρουραίους.

«Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη» ανέφερε ο ελεγκτής της Πόλης της Νέας Υόρκης Σκοτ Στρίνγκερ στο Ρόιτερς.

«Είμαι Νεοϋορκέζος και δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράγμα... Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται όρθια, σαν να μου λένε, Καλημέρα, κύριε Ελεγκτή».

Παράλληλα, τα τηλεφωνήματα στην ειδική γραμμή 311 της πόλης, που αφορούν σε παράπονα για αρουραίους έχουν ξεπεράσει τις 24.000.

Η πόλη είχε λάβει 19.321 τηλεφωνήματα για αρουραίους το 2013, 20.545 το 2014, και 24.375 έως την Τετάρτη για το 2015, είπε η εκπρόσωπος του δήμαρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας, και αυτά αφορούν μόνο αρουραίους που έχουν θεαθεί πάνω στη γη και όχι, όχι υπόγεια, όπου αναλαμβάνει η υπηρεσία μεταφορικών μέσων της πόλης.

Μια ειδικός στο τμήμα υγιειονομικού της πόλης, η Κάρολιν Μπράγκντον, είπε ότι η αύξηση οφείλεται εν μέρει σε μια νέα εφαρμογή του αριθμού 311 για κινητά, που έχει ενεργοποιηθεί από το 2014, κάνοντάς το πιο εύκολο στον κόσμο να ειδοποιήσει ότι είδε κάποιον αρουραίο.

«Όταν εγκαινιάζεις ένα νέο μέσον για παράπονα, βλέπεις αυξητικές τάσεις παραπόνων,» είπε, και πρόσθεσε ότι «90% της αύξησης των παραπόνων οφείλεται στην εφαρμογή».

Σύμφωνα με την Μπράγκντον, η πόλη θα ξοδέψει 2,9 εκατομμύρια δολάρια ώστε να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καταστροφή των σημείων συγκέντρωσης αρουραίων σε πάρκα, υπόγειους σιδηρόδρομους και υπονόμους, ενώ από το πρόγραμμα ήδη έχει δείξει ότι μπορεί να καταστρέψει το 80-90% ενός πληθυσμού αρουραίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News