Κόσμος

Ιταλία: Συλλήψεις για αδικαιολόγητες απουσίες υπαλλήλων

Τριάντα πέντε άτομα συνελήφθησαν και σε 195 εστάλη κλήση σε απολογία για αδικαιολόγητες απουσίες από τα γραφεία του δήμου του Σανρέμο, κοντά στην Γένοβα.

Η έρευνα επί του θέματος ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, με πρωτοβουλία της εισαγγελίας της πόλης Ιμπέρια. Συνάδελφοι των «απόντων άνευ αιτίας» χτυπούσαν, σε μόνιμη βάση, κάρτα στην θέση τους. Κάμερες κλειστού κυκλώματος που τοποθέτησαν οι καραμπινιέροι, δείχνουν υπαλλήλους να κρατούν στο χέρι και να χτυπούν ακόμη και τέσσερις διαφορετικές κάρτες δημοτικών υπαλλήλων.

Σε μια ακραία περίπτωση μάλιστα, ένας αστυφύλακας χτυπά κάρτα φορώντας μόνο ζακέτα αθλητικής φόρμας και σλιπάκι, ενώ άλλες φορές, όπως δείχνουν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος, την υποχρέωση αναλάμβανε η σύζυγός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα,στην όλη έρευνα ενέχεται το ένα τρίτο από τους υπαλλήλους του δήμου του Σανρέμο, γνωστού για το ετήσιο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους, στο ωράριο εργασίας δεν δίστασαν να πάνε για άθληση με κανό, και να σχολιάσουν, στην συνέχεια, τις επιδόσεις του, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην συνέχεια, φέρονται να κατάφεραν να τους καταβληθούν ακόμη και υπερωρίες, παρά τις συνεχείς απουσίες τους.

Σχόλια