default-image

"Η Ε.Ε. θα στηρίξει τη Σλοβενία για το προσφυγικό"

Κόσμος
"Η Ε.Ε. θα στηρίξει τη Σλοβενία για το προσφυγικό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Σλοβενία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας Επίτροπος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στη χώρα και είχε συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εν όψει και του Εκτάκτου Συμβουλίου Κορυφής Δυτικών Βαλκανίων της ερχόμενης Κυριακής.

Η χρηματοδότηση της Σλοβενίας για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης στο μεταναστευτικό για τη χρονική περίοδο 2014-2020 ανέρχεται σε 56 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα υπάρξει και έκτακτη χρηματοδότηση εφόσον προκύψει ανάγκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μίρο Τσέραρ, τον υπουργό Εξωτερικών Καρλ Έριαβετς, την υπουργό Εσωτερικών Βέσνα Γκιόργκος Ζνίνταρ και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος κατά την επίσκεψή του έκανε λόγο για πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, που διέπει την πολιτική της Σλοβενίας απέναντι στο μεταναστευτικό και τους κανόνες της Ε.Ε.

Αναφερόμενος στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής Δυτικών Βαλκανίων της Κυριακής, δήλωσε ότι είναι ένα ακόμα δείγμα της δέσμευσης και της αποφασιστικότητας της Κομισιόν να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή πρόκληση.

Εκτίμησε, δε, ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό βήμα μπροστά για τη συλλογική και συντονισμένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, με την επίτευξη κοινών στόχων και κοινής προσέγγισης των χωρών.

«Ο χειμώνας είναι ήδη εδώ», επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν και να πλαισιώσουν αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο για εβδομάδες ή μήνες.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό μόνη της. Είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να αρχίσουμε να φέρνουμε αποτελέσματα μέσα από τη συνεργασία μας», υπογράμμισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News