Κόσμος

Σκότωσαν Ισραηλινό που πέρασαν για τρομοκράτη

Μέχρι θανάτου πυροβόλησε στρατιώτης στην Ιερουσαλήμ έναν Ισραηλινό που θεώρησε «παλαστίνιο τρομοκράτη», σε ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι για το λιντσάρισμα του πρόσφυγα από την Ερυθραία που είχε θεωρηθεί λανθασμένα συνεργός στην επίθεση στα λεωφορεία στη Μπεερσεβά.

Το νέο περιστατικό γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφλεντ ανέφερε πως ομάδα στρατιωτών σε σημείο ελέγχου στην Ιερουσαλήμ ζήτησε από ένα Ισραηλινό να τους δείξει την ταυτότητά του, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ο άνδρας προχώρησε σε διαμάχη με τους στρατιώτες και «προσπάθησε να πάρει το όπλο ενός από αυτούς». Οι στρατιώτες τον θεώρησαν τρομοκράτη και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε οδηγώντας στον στο θάνατο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ που ήθελαν τον άνδρα να ζητά από τους στρατιώτες να του επιδείξουν τις ταυτότητές του.

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το λιντσάρισμα του πρόσφυγα από την Ερυθραία. Πρόκειται για δύο πολίτες και για δύο φρουρούς φυλακών που βρίσκονταν στο σημείο.

Αφότου μέλος της ασφάλειας στον σταθμό λεωφορείων πυροβόλησε τον πρόσφυγα, οι τέσσερις έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν.  

Είναι άγνωστο αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες. Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της νεκροψίας έδειξε πως ο πρόσφυγας εξέπνευσε εξαιτίας του πυροβολισμού και όχι από τα  τραύματα που προκλήθηκαν από τον ξυλοδαρμό που ακολούθησε.

Σχόλια