default-image

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή

Κόσμος
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συγκάλεσε τους ηγέτες των νοτιο-ανατολικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της Σερβίας και της ΠΓΔ της Μακεδονίας σε έκτακτη μίνι σύνοδο κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη.

«Υπό το φως της έκτακτης κατάστασης στις χώρες διέλευσης των προσφύγων στα δυτικά Βαλκάνια, υπάρχει ανάγκη για μία μεγαλύτερη συνεργασία, για πιο προωθημένες διαβουλεύσεις και για άμεσες επιχειρησιακές ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας και της ΠΓΔΜ έχουν προσκληθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

Η σύνοδος της 25ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 16:00 έως τις 19:00 ώρα Βρυξελλών και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχει επίσης ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου και η Frontex, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η σύνοδος συγκαλείται την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Σύριοι και Αφγανοί, που προσπαθούν να φτάσουν στη Γερμανία, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους δρόμους των δυτικών βαλκανικών χωρών υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μετά το σφράγισμα των συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News