Κόσμος

Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, μετά από παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε πως ο υπουργός δεν υπέχει ποινικής ή άλλης ευθύνης σχετικά με το θέμα του Ταμείου Προνοίας των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Νωρίτερα, το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη, σχετικά με υπόθεση πέντε πρώην αεροσυνοδών εναντίον των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του υπουργού Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που εκδίδεται ένταλμα εναντίον εν ενεργεία υπουργού.

Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε ότι γίνονται διαβήματα για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης και εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι αυτή η περίπτωση αφορά ιδιωτική ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε σε σχέση με κατ' ισχυρισμόν οφειλές που αφορούν τα μέλη του Ταμείου Πρόνοιας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Κατά την άποψή μας, εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του υπουργού Οικονομικών» ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Σχόλια