Κόσμος

Οδηγός ταξί της Uber καταδικάστηκε για βιασμό πελάτισσας

Καταδικάστηκε πρώην οδηγός της εταιρίας ταξί Uber για βιασμό γυναίκας επιβάτιδος. Η υπόθεση αυτή στην Ινδία που «καίει» την εταιρία.

Ο Ινδός οδηγός ταξί, Σιβ Κουμάρ Γιαντάβ, καταδικάστηκε από το ινδικό δικαστήριο για βιασμό, εκφοβισμό και απαγωγή μιας 26χρονης κοπέλας ενώ ο ίδιος δεν ομολόγησε την ενοχή του. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κατηγορούμενος οδήγησε την άτυχη 26χρονη σε μια απομονωμένη περιοχή και εκεί την βίασε. Η γυναίκα είχε καλέσει το ταξί μέσω της υπηρεσίας Uber.

Το Δελχί, μετά από αυτό το γεγονός, απέκλεισε τις συγκεκριμένες εταιρείες ταξί καθώς και όλες τις άλλες διαδικτυακές εταιρείες επικρίνοντάς τις ότι απέτυχαν στο να πιστοποιήσουν σωστά τον βιαστή οδηγό ταξί.

Η εταιρεία Uber απολογήθηκε για το γεγονός και παραδέχτηκε ότι σίγουρα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα σε σχέση με την διαλογή των οδηγών της. Ο πρόερδρος της Uber στην Iνδία, Άμιτ Τζέιν, έκρινε σωστή την ετυμηγορία του δικαστηρίου προσθέτοντας  ότι «η σεξουαλική προσβολή είναι ένα απαίσιο έγκλημα και πρέπει να τιμωρείται».

Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα για την εταιρεία μας και λόγω του ατυχούς περιστατικού κάναμε πολλές βελτιώσεις σε τεχνολογικό επίπεδο, ελέγχοντας το ιστορικό του οδηγού καθώς και παρέχοντας 24ωρη υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα κατέθεσε επίσης μήνυση εναντίον της υπηρεσίας στο δικαστήριο των ΗΠΑ.

Να αναφέρουμε ότι το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ιδιαίτερα υψηλά στην ημερήσια ατζέντα της Ινδίας από τότε που μια 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικά και δολοφονήθηκε σε ένα λεωφορείο στο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012.

Η επίθεση προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και οι ανταποκριτές λένε ότι οι σκληρότεροι νόμοι τελικά απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εκδηλώθηκαν στην χώρα, όπως αναφέρετα.

Σχόλια