default-image

Οι πρόσφυγες στρέφονται στη Σλοβενία-Μπλόκο από Ουγγαρία

Κόσμος
Οι πρόσφυγες στρέφονται στη Σλοβενία-Μπλόκο από Ουγγαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουγγαρία τείνει να αναδειχτεί ως η πιο αφιλόξενη χώρα για τους πρόσφυγες που κάνουν καθημερινά το μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη, καθώς, μετά τα σύνορα με τη Σερβία, έκλεισε και τα σύνορά της με την Κροατία. Μετά το κλείσιμο των συνόρων, το ρεύμα των προσφύγων που κινείται στο βαλκανικό διάδρομο στρέφεται αναγκαστικά προς τη Σλοβενία, στην οποία πλέον και έχουν αρχίσει να φτάνουν εκατοντάδες.  

Ωστόσο, η Ουγγαρία αποφάσισε στη συνέχεια την επανεισαγωγή συνοριακών ελέγχων και προς τη Σλοβενία, μέχρι τα όρια που επιτρέπει η Συνθήκη του Σένγκεν.

Η Κροατία, υπενθυμίζεται, τα σύνορα με την οποία είχε κλείσει η Ουγγαρία από το μεσάνυχτα, δεν είναι στη ζώνη Σένγκεν. Η Σλοβενία, αντιθέτως, είναι, οπότε η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει η Βουδαπέστη είναι διαφορετική.

Η απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει και το σχετικά μικρό τμήμα των συνόρων με τη Σλοβενία ακολούθησε, σύμφωνα με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ, αναφορές πως πρόσφυγες είχαν προσπαθήσει να περάσουν από εκεί στην ουγγρική επικράτεια.  

Προορισμός των περισσότερων προσφύγων που έχουν «εκτραπεί» πλέον στη Σλοβενία είναι η Γερμανία, και η Λιουμπλιάνα ανέφερε πως θα τους επιτρέψει τη διέλευση προς την Αυστρία -με την οποία και μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος των βόρειων συνόρων της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News