default-image

Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ιταλία

Κόσμος
Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πόλη του Τάραντo, στην νοτιοανατολική Ιταλία, πλημμύρισε λόγω σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αλλά και η L' Espresso, μεγάλες οδικές αρτηρίες θυμίζουν παραπόταμους εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και η πυροσβεστική δέχθηκε αμέτρητες κλήσεις πολιτών οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τα σπίτια τους ή από τους χώρους εργασίας.

Κοντά στο Μπενεβέντο, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης, ένας υπάλληλος της ιταλικής εταιρίας ηλεκτροδότησης Ένελ, ο οποίος προσπαθούσε να αποκαταστήσει βλάβη στο δίκτυο, έπεσε από την σκάλα που είχε τοποθετήσει, από ύψος έξι μέτρων, λόγω, του ισχυρού ανέμου και ο θάνατός του, παρά την άμεση παρέμβαση των γιατρών, ήταν ακαριαίος.

Στην πόλη του Τάραντο πολλές μονάδες του μεγάλου χαλυβουργείου της Ίλβα πλημμύρισαν και η παραγωγή διεκόπη, ενώ, παράλληλα, πολλοί εργάτες αδυνατούν να φτάσουν ή να φύγουν από τους χώρους εργασίας.

Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις της πόλης με την υπόλοιπη Ιταλία έχουν διακοπεί προσωρινά και οι τοπικές αρχές, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με νέα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων.

Πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News