Κόσμος

Νεκρός πρόσφυγας στη σήραγγα της Μάγχης

Τραγικό θάνατο βρήκε ακόμα ένας πρόσφυγας όταν παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

Όταν έφτασαν στην περιοχή γύρω στις 02:15 τοπική ώρα, τα σωστικά συνεργεία διαπίστωσαν ότι η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια ώστε προς το παρόν είναι αδύνατον η αναγνώριση του φύλου, της ηλικίας ή της εθνικότητας του θύματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το τρένο, εμπορική αμαξοστοιχία Eurotunnel από τη Βρετανία, έφτανε στην αποβάθρα στην γαλλική πλευρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Από το δυστύχημα δεν προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων, κατά την ίδια πηγή.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.

Την Πέμπτη πρόσφυγας από τη Συρία έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Α 16 του Καλαί, κοντά στη σήραγγα της Μάγχης. Ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της αφότου διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 4.000 ως 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί, ενώ περίπου 1.000 βρίσκονται λίγο πιο ανατολικά στην περιοχή της Δουνκέρκης, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία.

Σχόλια