Κόσμος

Βρετανία: Οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών λίγο πριν σκοτωθούν

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube από τις αστυνομικές Αρχές του Σάσεξ. Το βίντεο δείχνει τις τελευταίες στιγμές δύο νεαρών φίλων ενώ οδηγούν προς το θάνατό τους, στο Κρόουμπορο της Βρετανίας, τον Απρίλιο που πέρασε.

Συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου, πρωινές ώρες της Κυριακής, οι δύο νεαροί, ο 20χρονος οδηγός Κάιλ Κέρφορντ, και ο 21χρονος φίλος του Μάικλ Όουεν, αμφότεροι υπό την επήρεια ναρκωτικών, σκοτώθηκαν επιτόπου, όταν το αυτοκίνητό τους, που έτρεχε με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα σε έναν δρόμο με όριο τα 50 χιλιόμετρα, συνετρίβη στον τοίχο μιας εκκλησίας.

Η αστυνομία του Σάσεξ αποφάσισε τη Δευτέρα να προβάλει σε όλον τον κόσμο το βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό τηλέφωνό του ο Όουεν για να δείξει στους νέους τις συνέπειες που μπορεί να έχει η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

«Αν η δημοσιοποίηση αυτών των σοκαριστικών εικόνων οδηγήσει στη σωτηρία ζωών, ο τραγικός θάνατος του Μάικλ και του Κάιλ θα έχει αφήσει μια πολύτιμη κληρονομιά», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Φιλ Νίκολας της τροχαίας του Σάσεξ και του γειτονικού Σάρεϊ.

Στο βίντεο, οι δυο νεαροί γελούν, συζητούν και τραγουδούν ενώ ο Μάικλ Όουεν φαίνεται να δίνει μαθήματα οδήγησης στον Κάιλ Κέρφορντ. Κατόπιν, ο Μάικλ λέει: «Τρέχουμε με 90 (μίλια), κόψε λίγο». Ακολουθεί ο τρομακτικός θόρυβος της σύγκρουσης και, λίγα λεπτά μετά, ακούγεται μια φωνή έξω από το όχημα, που ρωτάει: «Μ' ακούτε;».

«Αν όλ' αυτά εμποδίσουν κάποιον να κάνει το ίδιο λάθος, τότε από το βίντεο αυτό θα βγει κάτι καλό», είπε η μητέρα του Μάικλ Όουεν, η οποία έδωσε στις Αρχές την άδεια να δημοσιοποιηθούν οι εικόνες.

Η αστυνομία του Σάσεξ συνηθίζει να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από τη δράση της ή δηλώσεις θυμάτων, όμως συνήθως δεν τραβούν την προσοχή του κοινού. Το βίντεο του θανάτου των δύο νέων το έχουν παρακολουθήσει μέσα σε λίγες μέρες 8 εκατομμύρια χρήστες του YouTube.

Σχόλια