default-image

Έκκληση στον Ομπάμα απευθύνει μητέρα θανατοποινίτη

Κόσμος
Έκκληση στον Ομπάμα απευθύνει μητέρα θανατοποινίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό για το οποίο ο 21χρονος σήμερα Σαουδάραβας σιίτης Αλι αλ-Νιμρ έχει καταδικαστεί σε θάνατο, είναι επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις της Αραβικής άνοιξης το 2012 όταν ήταν ακόμα ανήλικος.

Αν η ποινή του νεαρού εκτελεστεί, αυτός θα αποκεφαλιστεί και το σώμα του θα σταυρωθεί.

Έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει υπέρ του γιου της απευθύνει η μητέρα του σε συνέντευξή της σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Είναι αρχηγός του κόσμου αυτού και μπορεί, μπορεί να επέμβει και να σώσει το παιδί μου», δήλωσε η Νούσρα αλ-Αχμεντ μιλώντας για τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η τελευταία δικαστική προσφυγή κατά της εκτέλεσης του γιου της στη Σαουδική Αραβία απορρίφθηκε.

«Πιστεύω ότι θα μπορεί να ενισχύσει την εκτίμηση που ο κόσμος τρέφει γι αυτόν. Μπορεί να μας σώσει από μια μεγάλη τραγωδία», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ήδη καλέσει τη Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του νεαρού σιίτη.

«Κανένας υγιής και φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα καταδίκαζε ένα 17χρονο παιδί σε μια τέτοια ποινή», δήλωσε η μητέρα του κάνοντας λόγος για μεσαίωνα.

Όπως δήλωσε η μητέρα του, ο Αλι αλ-Νιμρ παραμένει δυνατός παρά τα βασανιστήρια που υπέστη στη φυλακή λέγοντας της την τελευταία φορά που την είδε στη φυλακή, «Ο,τι και να μου συμβεί, έχει ήδη συμβεί σε άλλους. Δεν είμαι ο μόνος που θα έχω υποστεί μια αδικία, ούτε και ο τελευταίος που εκτελείται άδικα».

Από την αρχή του έτους, 133 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο υπερσυντηρητικό σουνιτικό βασίλειο, έναντι 87 κατά τη διάρκεια του 2014, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που καταρτίστηκε με βάση επίσημες ανακοινώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News