Κόσμος

"Η πολιτική της Μέρκελ προκαλεί αστάθεια στην Ευρώπη"

Ο επικεφαλής του ισπανικού, αριστερού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη που παραχώρησε, επέκρινε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την οικονομική πολιτική που επιβάλλει στις ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα την κατηγόρησε ότι προκαλεί αστάθεια.

Ο ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. δήλωσε, «Η Άνγκελα Μέρκελ ζητεί από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέτρα λιτότητας τα οποία δεν θα επέβαλε ποτέ στους πολίτες της»

«Με αυτόν τον απολυταρχισμό προκαλεί μια αστάθεια που είναι πολύ επικίνδυνη», εκτίμησε ο Ισπανός πολιτικός.

Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα για το σοσιαλδημοκρατικό κίνημα στην Ευρώπη, επεσήμανε ο Ιγκλέσιας, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια χώρα «με βαθιά ριζωμένη αντιφασιστική και μεγάλη οικολογική συνείδηση. Όμως η ανευθυνότητα της Μέρκελ είναι η αιτία που η προσέγγιση της Γερμανίας εκλαμβάνεται ως απειλή από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος του Podemos είπε ότι υποστηρίζει την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Όμως η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει «να ανακαλέσει πιο έντονα στην τάξη τις ευρωπαϊκές χώρες που κακομεταχειρίζονται τους πρόσφυγες. Η πυγμή την οποία επέδειξε η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με αυτή που δείχνει όταν πρόκειται για τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε ο Ιγκλέσιας.

Και κατέληξε, ότι οι χώρες «που αντιμετωπίζουν άσχημα τους πρόσφυγες» θα πρέπει «να αντιμετωπίζονται εξίσου σκληρά όπως η Ελλάδα στην κρίση του ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια