default-image

Οι Γερμανοί δε θέλουν επιπλέον πρόσφυγες

Κόσμος
Οι Γερμανοί δε θέλουν επιπλέον πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν η χώρα τους να δεχτεί άλλους πρόσφυγες, αποδεικνύοντας έτσι μια μεταλλαγή στην αρχική στάση τους.

Πιο συγκεκριμένα,τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν πιστεύουν πια στο σύνθημα της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ «θα τα καταφέρουμε», ενώ μόλις το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Γερμανία είναι πλέον σε θέση να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, αποκαλύπτει η τελευταία δημοσκόπηση του YouGov.

Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αριθμός των αιτουμένων ασύλου στη Γερμανία είναι πολύ μεγάλος, την ώρα που στα μέσα Σεπτεμβρίου αυτή την άποψη συμμεριζόταν το 46%.

Μόλις το 19% εκτιμά ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι σε θέση να δεχθεί νέους πρόσφυγες, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό έφτανε το 28%.

Την άποψη της κ. Μέρκελ ότι «θα τα καταφέρουμε» συμμερίζεται πλέον μόλις το 32% των ερωτηθέντων, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό ήταν 43%.

Να σημειωθεί επίσης ότι πτώση παρουσιάζει, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του κεντροδεξιού κόμματος της κ. Μέρκελ, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), όπως επίσης και εκείνη των πιο συντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδελφό κόμμα της CDU στη Βαυαρία.

Tο CDU και το CSU έχουν πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό τους μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, τα δύο κόμματα θα κέρδιζαν το 38% των ψήφων, μία μονάδα λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχαν κερδίσει το 41,5%.

Από την άλλη, μισή μονάδα κέρδισαν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), φτάνοντας το 24,5%, οι Πράσινοι, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στο 10% και το αντιμεταναστευτικό δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο έφτασε στο 6,5%.

Το αριστερό Die Linke χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 9%, ενώ οι κεντρώοι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν σταθεροί στο 5%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News