default-image

Άγκυρα: Δύο συλλήψεις Κούρδων για το τρομοκρατικό χτύπημα

Κόσμος
Άγκυρα: Δύο συλλήψεις Κούρδων για το τρομοκρατικό χτύπημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ όλα έδειχναν ότι το Ισλαμικό κράτους ήταν υπεύθυνο για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, οι Τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων κουρδικής καταγωγής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Hurriyet.

Οι συλλήψεις για τις φονικές εκρήξεις με την εκατόμβη νεκρών έγιναν με αφορμή αναρτήσεις στο Twitter, στις οποίες φέρονται να προειδοποιούσαν ότι «θα σκάσει βόμβα στην Άγκυρα».

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δύο Κούρδοι είναι μέλη του ΡΚΚ, το οποίο η Τουρκία έχει ανακηρύξει «τρομοκρατική οργάνωση».

«Διεξάγεται νέα έρευνα. Το ερώτημα που θέτουμε είναι πώς μπορεί να γνώριζαν» για την επίθεση, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο «υπ'αριθμόν 1 ύποπτος» για την επίθεση αυτή είναι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο ο ίδιος δεν απέκλεισε κατηγορηματικά και μια εμπλοκή του PKK.

Σύμφωνα με την Hurriyet μάλιστα, στον ίδιο λογαριασμό είχαν δημοσιευθεί πριν το τρομοκρατικό χτύπημα tweets που ανέφεραν ότι «αν το Ισλαμικό Κράτος έβαζε βόμβα στην Άγκυρα» ή «στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα μπορεί να υπάρξει μια παρέμβαση από το Ισλαμικό Κράτος.Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτό είναι με ευθεία ανάμειξη των αριστερών οργανώσεων. Το ΡΚΚ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News