default-image

Πούτιν στο CNBC: "Η Δύση δεν έχει σαφή εικόνα για την Συρία"

Κόσμος
Πούτιν στο CNBC: "Η Δύση δεν έχει σαφή εικόνα για την Συρία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση δεν έχει μία σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και η ρωσική στρατιωτική επέμβαση έχει στόχο τους τρομοκράτες και όχι να στηρίξει τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε στο CNBC ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Για να γίνω σαφής, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την ηγεσία. Υπάρχει μόνο ένας ηγέτης στη Συρία και αυτός είναι ο συριακός λαός», σημείωσε ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτηση του ειδησεογραφικού δικτύου στο πλαίσιο φόρουμ που διοργανώθηκε από τη ρωσική επενδυτική τράπεζα VTB Capital, στη Μόσχα.

«Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι να συμβάλουμε στη μάχη κατά της τρομοκρατίας που αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τις ευρωπαϊκές χώρες και όλον τον κόσμο», υποστήριξε χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει και το capital.gr, συμπληρώνοντας πως «αυτοί δεν έχουν μία σαφή αντίληψη του τι συμβαίνει στο (συριακό) έδαφος».

Βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν η ρωσική οικονομία αλλά η γεωπολιτική και ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή έφερε τη Μόσχα επίσης στο επίκεντρο μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Κατά το Σαββατοκύριακο, καθώς η Ρωσία ενέτεινε τις αεροπορικές της επιδρομές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «η Μόσχα ενεργεί αποκλειστικά και μόνο για να στηρίξει το καθεστώς Άσαντ».

Κληθείς από δημοσιογράφο του CNBC να σχολιάσει τις δηλώσεις Ομπάμα, ο Πούτιν υποστήριξε ότι «όλες οι ενέργειές μας συμμορφώνονται πλήρως με τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, σε αντίθεση με τις ενέργειες των συναδέλφων μας από τον λεγόμενο διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που ενεργούν χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρόσκληση από τις συριακές αρχές».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στο CNBC, ότι «η Μόσχα ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους πληροφορίες για τους στόχους και ειδικότερα για το πού να χτυπήσει αλλά δεν έλαβε κάποια απόκριση».

«Σε στρατιωτικό επίπεδο, τους ζητήσαμε, να μας δώσουν πληροφορίες αναφορικά με στόχους που θεωρούν ότι ανήκουν 100% σε τρομοκράτες και αυτό που λάβαμε ως απάντηση ήταν ότι δεν επρόκειτο να το κάνουν αυτό. Στη συνέχεια, η δεύτερη ερώτηση που υποβλήθηκε ήταν σας παρακαλούμε πείτε μας ποιο στόχοι δεν πρέπει να πληγούν από εμάς. Δεν δόθηκε καμία απάντηση. Τι έπρεπε να κάνουμε λοιπόν;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο πράγμα που ακούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν είναι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί μας και πως πλήττουμε λάθος στόχους", συμπλήρωσε ο Πούτιν, ενώ ολοκληρώνοντας σημείωσε πως «δεν εφευρίσκω πράγματα, να μας δώσουν στόχους που δεν πρέπει να πλήξουμε και δεν υπήρξε απόκριση».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News