default-image

Σόιμπλε: "Δεν αποτελεί λύση να κλείσουν τα γερμανικά σύνορα"

Κόσμος
Σόιμπλε: "Δεν αποτελεί λύση να κλείσουν τα γερμανικά σύνορα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το να κλείσουν τα γερμανικά σύνορα για τους μετανάστες δεν θα λειτουργήσει και θα ήταν πιο αποτελεσματική προσέγγιση μια ευρωπαϊκή κίνηση για τον περιορισμό της ροής των μεταναστών, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως δήλωσε σε συνέδριο που οργάνωσε η ένωση βιομηχάνων της χώρας, VDMA, «αυτή τη στιγμή έχουμε ραντεβού με την πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης. Απλώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη, δεν μπορούν να συγκρατηθούν».

Η Γερμανία έχει μια συνοριακή γραμμή μεγαλύτερη από 1.800 μίλια. «Δεν θα είμαστε σε θέση να τους σταματήσουμε, ξεχάστε το. Το πρόβλημα είναι επιλύσιμο μόνο μέσω του ελέγχου της πρόσβασης στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε φρούριο. Αυτό θα ήταν ηλίθιο», υποστήριξε ο Σόιμπλε.

Παράλληλα, υποστηρίζει την Γερμανίδα καγκελάριο για την απόρριψη των «αιτημάτων» από τη Βαυαρία και του συντηρητικού κόμματος για κλείσιμο των συνόρων σε μια προσπάθεια περιορισμού της ροής των μεταναστών, ενώ παράλληλα, η κριτική από τον Βαυαρό πρωθυπουργό να είναι πολύ σκληρή, σημειώνοντας πως «η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες».

«Δεν υπάρχουν σχέδια για να επιτραπεί στα μέλη οικογενειών να ενωθούν με μετανάστες που τους έχει ήδη παρασχεθεί άσυλο ή που τους επιτρέπεται να μείνουν στην χώρα» τονίζει ο Σόιμπλε, ενώ πρόσθεσε πως «μόνο πρόσφυγες που μπορούν να βγάλουν το προς το ζην και να μην εξαρτώνται από τις κοινωνικές παροχές θα επιτρέπεται να μείνουν στην Γερμανία μακροπρόθεσμα».

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τον στόχο για ισορροπημένο προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο, εξαιτίας του οικονομικού φορτίου που προκύπτει από το κύμα των μεταναστών».

Ολοκληρώνοντας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως «η μεταναστευτική κρίση και η επίδρασή της στον προϋπολογισμό έχει απίστευτα μεγάλο δυνητικό κίνδυνο», συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «εάν η ενσωμάτωσή τους γίνει ευκταία μεσοπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να είναι ευκαιρία για την Γερμανία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News