default-image

Δε "στεριώνει" soundtrack ο Τραμπ: Εξώδικο και για το Dream On

Κόσμος
Δε "στεριώνει" soundtrack ο Τραμπ: Εξώδικο και για το Dream On

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να σταματήσει να χρησιμοποιεί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του το τραγούδι Dream On απαίτησε μέσω των δικηγόρων του από τον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο τραγουδιστής των Aerosmith Στίβεν Τάιλερ, ο τρίτος καλλιτέχνης στη σειρά που διαφωνεί με τις μουσικές επιλογές του.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ο Τραμπ δεν έχει λάβει την άδεια να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τραγούδι, ή οποιοδήποτε άλλο του Τάιλερ, και με το να ακούγεται το «Dream On» στις συγκεντρώσεις δίνεται λανθασμένα η εντύπωση ότι ο τραγουδιστής σχετίζεται ή στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Τάιλερ είναι γνωστός υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων και είχε παραβρεθεί στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα, τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είπε η δικηγόρος του Ντίνα ΛαΠολτ, το θέμα δεν είναι πολιτικό ούτε προσωπικό, αλλά έχει σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται πως αρνητική στάση απέναντι στον πολυεκατομμυριούχο υποψήφιο κρατούν κι άλλοι καλλιτέχνες. Ο Μάικλ Στάιπ των R.E.M. τού απαγόρευσε τη χρήση του It's the End of the World as We Know It., ενώ αντίστοιχη ήταν η αντίδραση και του Νιλ Γιανγκ για το τραγούδι Rockin' in the Free World.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ένας τραγουδιστής ή ένα συγκρότημα ζητούν από έναν υποψήφιο να σταματήσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους. Το πλέον γνωστό περιστατικό σημειώθηκε το 1984, όταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ρόναλντ Ρίγκαν να χρησιμοποιήσει το κορυφαίο Born in the USA, ενώ το 2012 οι Survivor είχαν καταθέσει αγωγή κατά του τότε Ρεπουμπλικανού υποψήφιου Newt Gingrich για τη χρήση του τραγουδιού Eye of The Tiger.

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό «χτύπημα» για τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς νωρίτερα σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον χαρακτήρισε «κλασικό τύπο ριάλιτι σόου», ενώ στην ερώτηση αν θεωρεί ότι θα είναι ο Τραμπ ο επόμενος πρόεδρος της χώρας απάντησε: «Δεν νομίζω».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News