Κόσμος

Βρετανία: Ξεκινά εκστρατεία υπέρ παραμονής στην ΕΕ

Μια εκστρατεία για την προώθηση της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., εν όψει του προγραμματισμένου δημοψηφίσματος, πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα.

«Britain Stronger in Europe» («Η Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη») είναι το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας που για την προώθηση της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε..

Επικεφαλής της εκστρατείας θα είναι ο επιχειρηματίας Στιούαρτ Ρόουζ, βουλευτή των Συντηρητικών και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας καταστημάτων Marks and Spencer.

«Θεωρώ ότι είμαστε ισχυρότεροι, σε καλύτερη θέση και ασφαλέστεροι εντός της Ευρώπης από το να είμαστε εκτός, μόνοι μας» πρόκειται να δηλώσει σήμερα ο Ρόουζ κατά την έναρξη της εκστρατείας, σύμφωνα με δηλώσεις του που δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα.

«Όποιος ισχυριστεί ότι η πατριωτική πορεία της Βρετανίας είναι η υποχώρηση, η απόσυρση και η εσωστρέφεια, παρεξηγεί ποιοι είμαστε ως έθνος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου πει ότι είμαι λιγότερο Βρετανός επειδή πιστεύω σε μία όσο πιο ισχυρή γίνεται Βρετανία για τις επιχειρήσεις, για την ασφάλειά μας και την κοινωνία μας» αναμένεται να δηλώσει.

Στην εκστρατεία θα μετέχουν μεταξύ άλλων τρεις πρώην πρωθυπουργοί, ο πρώην υπουργός των Εργατικών Πίτερ Μάντελσον και η συντηρητική επιχειρηματίας Κάρεν Μπρέιντι.

Η εκστρατεία αυτή ακολουθεί το λανσάρισμα δύο άλλων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., αλλά ότι κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο «Ναι» στην Ε.Ε. και στο «Όχι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια