default-image

Από τη Μπίλι Χόλιντεϊ στη Μπιγιονσέ: Το playlist της Ομπάμα

Life
Από τη Μπίλι Χόλιντεϊ στη Μπιγιονσέ: Το playlist της Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Μπιγιονσέ και η Μπίλι Χόλιντεϊ βρίσκονται μεταξύ των αγαπημένων τραγουδιστριών της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, η οποία δημοσίευσε σήμερα την πρώτη της λίστα αναπαραγωγής (playlist) στο μουσικό ιστότοπο Spotify.

Η Μισέλ Ομπάμα ανήρτησε τον κατάλογο αυτό με τα αγαπημένα της τραγούδια με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των κοριτσιών, μιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης των γυναικών και των κοριτσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρώτο τραγούδι στη λίστα είναι ένας σύγχρονος ύμνος στην αυτονομία των γυναικών, το «Run the World (Girls)» της Μπιγιονσέ.

Η επιλογή της Πρώτης Κυρίας δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της, ο ράπερ Τζέι Ζι, είναι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτές των Ομπάμα.

Τον περασμένο μήνα η Μπιγιονσέ είχε καλέσει τη Μισέλ Ομπάμα στη σκηνή του Φεστιβάλ Global Citizen της Νέας Υόρκης, όπου η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου τα 62 εκατομμύρια κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε επίσης το τραγούδι «Survivor» της Μπιγιονσέ, αλλά και τραγούδια που έχουν ερμηνεύεσει η Τζένιφερ Χάντσον και η Αλίσια Κιζ.

Μεταξύ των αγαπημένων της τραγουδιών βρίσκονται και κλασικά κομμάτια όπως το «On The Sunny Side of the Street» που ερμήνευσε το 1944 η Μπίλι Χόλιντεϊ, η επιτυχία της Νταϊάνα Ρος του 1970 «Aint No Mountain High Enough» και στο τέλος του καταλόγου το δημοφιλές «Respect» της Αρίθα Φράνκλιν.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δημοσιεύσει δύο playlist με αγαπημένα τραγούδια στο Spotify τον Αύγουστο.

Πέντε τραγουδίστριες περιλαμβάνονται τόσο στη λίστα του προέδρου των ΗΠΑ όσο και της συζύγου του: η Μπιγιονσέ, η Μέρι Τζ. Μπλιτζ, η Αρίθα Φράνκλιν, η Λόριν Χιλ και η Μπίλι Χόλιντεϊ.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News