default-image

Γαλλία: Κρατούσε έγκλειστο το γιο του για τρία χρόνια

Κόσμος
Γαλλία: Κρατούσε έγκλειστο το γιο του για τρία χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας άνδρας από το Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας, καθώς κρατούσε έγκλειστο στο σπίτι του για διάστημα τριών ετών τον 8χρονο γιο του, προκειμένου να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του - που είχε πάρει την επιμέλεια του παιδιού - κρατώντας τον μακριά της.

Ο άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, είχε απαγάγει το μόλις 5 ετών γιο του πριν τρία χρόνια. Το 8χρονο πλέον αγόρι τελεί υπό καθεστώς πλήρους σύγχυσης και θα χρειαστεί ιδιαίτερη ψυχολογική στήριξη, ώστε να ενταχθεί ως κανονικό παιδί και αργότερα ενήλικας στην κοινωνία. Τώρα νοσηλεύεται σε ειδική ιατρική μονάδα, προσμένοντας να ξανασμίξει με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλούζ, το αγοράκι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε άθλια κατάσταση, με το σώμα του γεμάτο τσιμπήματα από έντομα και τα μαλλιά του γεμάτα ψείρες. Το παιδί δεν πήγε ποτέ σχολείο, ενώ η μοναδική του σύνδεση με τον έξω κόσμο, τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν ένα τηλεοπτικό δίκτυο για παιδιά.

Στον πατέρα, ηλικίας 37 ετών, απαγγέλθηκε η κατηγορία της απαγωγής και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών, με την εισαγγελία να ζητεί την Παρασκευή την προφυλάκισή του.

Τα ίχνη του πατέρα και του μικρού παιδιού είχαν χαθεί μετά το χωρισμό του ζευγαριού, το οποίο διέμενε στη Νίκαια, στο Νότο της Γαλλίας, έως τον Οκτώβριο του 2012. Η αστυνομία ωστόσο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους πρόσφατα στο Μιλούζ, από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του πατέρα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα στα γραφεία ενός παλιού του εργοδότη, όπου τον ακινητοποίησαν και εν συνεχεία απελευθέρωσαν το αγοράκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News