default-image

ΗΠΑ: Νέα τραγωδία σε πανεπιστήμιο στο Τέξας

Κόσμος
ΗΠΑ: Νέα τραγωδία σε πανεπιστήμιο στο Τέξας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός νέου ένοπλου περιστατικού που σημειώθηκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πανεπιστημιούπολη του Texas Southern University στο Χιούστον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη σχολή, όπου φοιτούν 9.700 φοιτητές, επιβλήθηκαν μέτρα ασφαλείας και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση μετά τους πυροβολισμούς, ενώ όλα τα μαθήματα ακυρώθηκαν.

Οι Αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει προς το παρόν τον ύποπτο ή τα θύματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιδρύματος, «το Texas Soithern University ανακοίνωσε πως κλείνει το καμπ του, έπειτα από το περιστατικό του πυροβολισμού. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για δύο πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα εξακριβωμένο. Ο δράστης είναι ακόμη ελεύθερος. Το προσωπικό παρακαλείται να μείνει στα γραφεία του - οι φοιτητές να μείνουν μέσα στις αίθουσες μέχρι νεωτέρας».

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου ένας 18χρονος φοιτητής άνοιξε πυρ με ένα περίστροφο στην πανεπιστημιούπολη στο Northern Arizona University στο Φλάγκσταφ νωρίτερα σήμερα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τρεις, στην τελευταία από τις επιθέσεις αυτού του είδους που σημειώνονται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου του Texas Southern γνωστοποίησε ότι χθες το βράδυ σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε ένα κτιριακό συγκρότημα κοντά στην πανεπιστημιούπολη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News