Κόσμος

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης λόγω οικονομικού σκανδάλου

Ο Ινιάτσιο Μαρίνο, που είχε εκλεγεί πριν από δυόμισι χρόνια δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης με την υποστήριξη κεντροαριστερής πολυκομματικής συμμαχίας, παραιτήθηκε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Καρδιοχειρουργός - και μάλιστα διεθνούς φήμης - στο επάγγελμα, ο παραιτηθείς δήμαρχος της Ρώμης προσπάθησε να συγκρουστεί με παγιωμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και σε εκείνο της αποκομιδής απορριμμάτων, κλείνοντας το μεγαλύτερο χώρο ταφής απορριμμάτων της ιταλικής πρωτεύουσας, στη Μαλαγκρότα.

Παράλληλα, όμως, κατηγορήθηκε για αδυναμίες στην καθημερινή διαχείριση, υπερβολικό συγκεντρωτισμό και προβληματικό διάλογο με τα κόμματα που τον είχαν στηρίξει.

Τις τελευταίες εβδομάδες διέρρευσε ότι μετέβη στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου χωρίς να έχει προσκληθεί από το Βατικανό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον ποντίφικα.

Προέκυψε θέμα με έξοδα συνολικού ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο Μαρίνο φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του Δήμου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θεσμικού χαρακτήρα δαπάνες.

Ο δήμαρχος αποσαφήνισε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, αλλά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι η λύση της παραίτησης, πλέον, αποτελούσε μονόδρομο.

Θεωρείται πιθανόν, τώρα, να οριστεί έκτακτος επίτροπος για τη διαχείριση της ιταλικής πρωτεύουσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια