default-image

Ινδονησία: Ζητεί διεθνή βοήθεια για την κατάσβεση πυρκαγιών

Κόσμος
Ινδονησία: Ζητεί διεθνή βοήθεια για την κατάσβεση πυρκαγιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ινδονησία με τον πρόεδρο να ζητά διεθνή βοήθεια για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα παχύ στρώμα ομίχλης πάνω από την περιοχή.

Ο πρόεδρος Joko Widodo αποφάσισε τελικά να δεχτεί την παροχή βοήθειας από την Σινγκαπούρη και μάλιστα δήλωσε ότι θα ήθελε ακόμα βοήθεια από τη Ρωσία, τη Μαλαισία και την Ιαπωνία.

Οι δασικές πυρκαγιές είναι το αποτέλεσμα των ετήσιων πρακτικών από τις εταιρείες εκκαθάριση της γης για την δημιουργία φυτειών φοινικελαίου και βρίσκονται κυρίως στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας και σε ένα μέρος του νησιού Βόρνεο το οποίο είναι γνωστό ως Καλιμαντάν.

«Χρειαζόμαστε αεροπλάνα»

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι η χώρα ζήτησε και έλαβε βοήθεια από τη Σιγκαπούρη.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία, επειδή οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε εκτάσεις τύρφης είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες δασικές πυρκαγιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι αεροπλάνα που μπορούν να μεταφέρουν 12-15 τόνους νερού και όχι σαν αυτά που έχουμε τώρα και μεταφέρουν μόνο 2-3 τόνους».

Η ομίχλη έχει οδηγήσει την ποιότητα του αέρα σε επικίνδυνα επίπεδα σε κάποια σημεία της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης και της νότιας Ταϊλάνδης.

Στις χειρότερες ημέρες του φαινομένου, κλείνουν σχολεία και ακυρώνονται αεροπορικές πτήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News