Κόσμος

Πρωτοφανή καψόνια εταιρείας στους πωλητές που δεν πετυχαίνουν το στόχο

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο διαδίκτυο μετά την δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τον τρόπο που μια εταιρεία αποφάσισε να τιμωρήσει τους πωλητές της επειδή δεν πέτυχαν τους επιθυμητούς στόχους τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail η εταιρεία υποχρέωσε τους εργαζομένους να συρθούν γονατιστοί στους δρόμους της πόλης Zhengzhou σαν ένα μάθημα για καλύτερες επιδόσεις.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Weibο, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν την οργή των χρηστών, δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να σέρνονται γονατιστοί σε προβλήτα της πόλης ενώ ορισμένοι κλαίνε από ντροπή.

Το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ημέρα που οι Κινέζοι δεν εργάζονται, λόγω εθνικής εορτής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ρούχα πολλών πωλητών είχαν φθαρεί εξαιτίας της τιμωρίας.  Όπως αναφέρει η Daily Mail μάλιστα η εταιρεία είχε κανονίσει ώστε να υπάρχει υπεύθυνος να επιβλέπει ότι εφαρμόζεται η τιμωρία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια εταιρεία ακολουθεί αυτές τις τακτικές, όμως οι συγκεκριμένες εικόνες δεν είναι πρωτόγνωρες. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν δύο χρόνια από εταιρεία καλλυντικών, ενώ είχε ακουστεί ότι άλλες εταιρείες αναγκάζουν πολλούς εργαζομένους να τρέχουν ημίγυμνοι στους δρόμους.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια