default-image

Νετανιάχου: Πόλεμος μέχρι θανάτου κατά Παλαιστινίων

Κόσμος
Νετανιάχου: Πόλεμος μέχρι θανάτου κατά Παλαιστινίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ, δήλωσε ότι η «η χώρα του διεξάγει μάχη μέχρι θανάτου κατά της παλαιστινιακής τρομοκρατίας» δίνοντας εντολή για τη λήψη αυστηρών μέτρων μετά τη δολοφονία δύο Ισραηλινών χθες στην Ιερουσαλήμ.

«Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται κυρίως η επιτάχυνση της κατεδάφισης των κατοικιών των τρομοκρατών», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ynet.

Ο Νετανιάχου είχε συγκαλέσει προηγουμένως συνεδρίαση με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων αξιωματούχων του τομέα της ασφάλειας, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αποτροπή των πράξεων και την τιμωρία των δραστών».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν κυρίως την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της κράτησης των υπόπτων χωρίς δίκη, την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη και την επιβολή περιορισμών πρόσβασης των "υποκινητών" στην Πλατεία των Τζαμιών, που αποκάλεσε Όρος του Ναού, σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση.

Οι ισραηλινές αρχές έλαβαν σήμερα το μέτρο αποκλεισμού για δύο ημέρες της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ για τους Παλαιστίνιους, μετά  από δύο επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών με συνέπεια τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, με τους Παλαιστίνιους και την ισραηλινή αντιπολίτευση να εκφράζουν ανησυχίες για το ξέσπασμα μίας τρίτης ιντιφάντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News