default-image

Ρώσοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

Κόσμος
Ρώσοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία κατήγγειλε την παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία το Σάββατο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, η τουρκική πολεμική αεροπορία έδωσε εντολή να απογειωθούν δύο αεροσκάφη F-16 για την αντιμετώπιση του ρωσικού μαχητικού.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του εκφράστηκε η «έντονη διαμαρτυρία» της Άγκυρας για την παραβίαση αυτή,υπογραμμίζεταιι στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τουρκία κάλεσε την Ρωσία να αποφύγει την επανάληψη μιας παρόμοιας παραβίασης, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί «υπεύθυνη για οποιοδήποτε ανεπιθύμητο περιστατικό που μπορεί να προκύψει».

Όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να του μεταφέρει ακριβώς αυτήν την άποψη, όπως και με σημαντικούς εταίρους στο ΝΑΤΟ.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα διαπράττει «ένα σοβαρό λάθος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News