default-image

ΙΚ: Ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας στη Νιγηρία

Κόσμος
ΙΚ: Ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας στη Νιγηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλοι που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβαν την ευθύνη, με χθεσινή ανακοίνωσή τους που ανήρτησαν στο Twitter, για τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε προάστια της πρωτεύουσας της Νιγηρίας Αμπούτζα κι είχαν ως συνέπεια  τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε μια θέση της αστυνομίας στο Κούτζε και σε μια στάση λεωφορείου στο Νγιάνγια περί τις 22:30 τοπική ώρα, σε μια περιοχή που έχει γίνει ήδη πολλές φορές στόχος επιθέσεων της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η στάση των λεωφορείων στο προάστιο Νγιάνγια είχε γίνει στόχος επιθέσεων δύο φορές πέρυσι. Στην πρώτη επίθεση, τη 14η Απριλίου 2014, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 75 άνθρωποι και την ευθύνη ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ. Στη δεύτερη επίθεση, την 1η Μαΐου, βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι κατηγόρησε ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις την οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία πραγματοποιεί εδώ και έξι χρόνια εκστρατεία τρόμου με στόχο την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία.

Ωστόσο, ένοπλοι που δηλώνουν πίστη στο τζιχαντιστικό ΙΚ ανακοίνωσαν ότι εκείνοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

Επίσης, η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης, στην οποία δεν αναφέρεται η Μπόκο Χαράμ και η οποία υπογράφεται από το Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, δεν έχει πιστοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ονόματα τριών βομβιστών καμικάζι, που φέρεται να πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News