default-image

Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 131 νεκροί σε κατολίσθηση

Κόσμος
Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 131 νεκροί σε κατολίσθηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από καταστροφική κατολίσθηση που προκλήθηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις στη Γουατεμάλα, παρασύρθηκε ολόκληρο τμήμα κωμόπολης, ενώ έθαψε τουλάχιστον 131 κατοίκους που έχουν ανασυρθεί νεκροί. Την ίδια στιγμή αγνοούνται άλλοι 150.

Σχεδόν δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες, παρόλα αυτά αστυνομία και συνεργεία συνεχίζουν το έργο των ερευνών. Η καταστροφή έπληξε περιοχή της Σάντα Καταρίνα Πινούλα την Πέμπτη, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, και από το Σαββατοκύριακο και έπειτα δεν έχει βρεθεί ούτε ένας επιζών.

Είναι τόσο απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν άτομα στο βάθος του σωρού από χώμα ώστε μερικοί συγγενείς των θυμάτων νιώθουν τυχεροί που έχουν βρει τα πτώματα των δικών τους.

«Νιώθω τυχερός γιατί άλλες οικογένειες δεν μπορούν ούτε να κλάψουν πάνω από τους νεκρούς τους» είπε στο Reuters ο Αλεχάντρο Λόπεζ, ένας 45χρονος ταξιτζής, που βρήκε τα πτώματα δύο κορών του και ενός εγγονού και συμπλήρωσε, «Θα ήθελα όμως να βρώ τη μητέρα των παιδιών μου».

Το τμήμα της κωμόπολης που επλήγη, η γειτονιά Ελ Καμπράι ΙΙ, βρισκόταν μέσα σε απότομη χαράδρα με σχετικά πυκνή βλάστηση.

Διάφορες υπηρεσίες είχαν από καιρό επισημάνει τους κινδύνους για τους κατοίκους, λέγοντας πως δεν έπρεπε εξ αρχής να είχαν δοθεί καν άδειες δόμησης στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News