Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος πέταξε ακόμα έναν ομοφυλόφιλο από ταράτσα

Σε νέες εικόνες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, δείχνει την εκτέλεση ακόμα ενός άνδρα που βρέθηκε "ένοχος" διάπραξης ομοφυλοφιλίας στην επαρχία Νινευή στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, που εφαρμόζει το Ισλαμικό Κράτος, όταν ένας άνδρας κριθεί ένοχος ομοφυλοφιλίας, οδηγείται στο υψηλότερο κτίριο της περιοχής και από την ταράτσα πετιέται στο κενό.

Η ποινή προβλέπει ότι μόλις το σώμα προσκρούσει στο έδαφος, το συγκεντρωμένο πλήθος πρέπει να τον αποτελειώσει με λιθοβολισμό.

Τοπικές πηγές από το Ιράκ και τη Συρία έχουν καταγγείλει ότι πολλοί άνθρωποι που είναι ενοχλητικοί στους τζιχαντιστές καταδικάζονται ως ομοφυλόφιλοι για να εκτελεστούν με αυτόν τον ατιμωτικό τρόπο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναθέσει το κυνήγι των ομοφυλόφιλων στη θρησκευτική του Αστυνομία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, νεαροί τζιχαντιστές - μέλη της θρησκευτικής Αστυνομίας - παριστάνουν τα "δολώματα" για να παρασέρνουν ομοφυλόφιλους και στη συνέχεια τους συλλαμβάνουν.

Ωστόσο, δεν εκτελούνται όλοι οι συλληφθέντες και καταδικασθέντες για ομοφυλοφιλία. Εάν ο κρατούμενος έχει αρκετά λεφτά για να αγοράσει την ελευθερία του, πληρώνοντας λύτρα, τότε αφήνεται να φύγει με τον όρο να εγκαταλείψει την επικράτεια που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: tribune.gr

Σχόλια