default-image

Δέκα στόχους του Ι.Κ. στη Συρία έπληξαν ρωσικά αεροσκάφη

Κόσμος
Δέκα στόχους του Ι.Κ. στη Συρία έπληξαν ρωσικά αεροσκάφη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν δέκα στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι επιδρομές έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών, περιλαμβανομένου και ενός εργοστασίου όπου κατασκευάζονται ζώνες που χρησιμοποιούνται για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων μας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, καταφέραμε να διαλύσουμε το σύστημα ελέγχου τους, τις γραμμές εφοδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, και προκαλέσαμε επίσης σημαντικές ζημιές στην υποδομή που χρησιμοποιείται για την ετοιμασία πράξεων τρομοκρατίας», επισήμανε το υπουργείο.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί στη Συρία κατευθυνόμενους από λέιζερ πυραύλους αέρος-εδάφους KH-29L, επικαλούμενο τον συνταγματάρχη Ιγκόρ Κλίμοφ, εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον Κλίμοφ, οι υψηλής ακρίβειας πύραυλοι χρησιμοποιούνται από αεροσκάφη Su-34 και Su-24.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News