default-image

H ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναζητεί πλοίο κοντά στις Μπαχάμες

Κόσμος
H ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναζητεί πλοίο κοντά στις Μπαχάμες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέφερε την Παρασκευή ότι διενεργεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για φορτηγό πλοίο με 33 επιβαίνοντες, το οποίο φέρεται να επλήγη από τον τυφώνα Χοακίν, κοντά στο Κρούκεντ Άιλαντ, στις Μπαχάμες.

Το εν λόγω πλοίο, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ονόματι El Faro, κατευθυνόταν στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το καράβι έστειλε σήμα κινδύνου.

Ο τυφώνας σαρώνει τις Μπαχάμες

Ο τυφώνας Χοακίν, κατηγορίας 4, παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνος» και σαρώνει τις Μπαχάμες, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 215 χιλιομέτρων, ενώ απειλεί με φονικές πλημμύρες την περιοχή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης των Τυφώνων (NHC) ο κίνδυνος άμεσου αντίκτυπου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχει μειωθεί, παρ' όλ' αυτά ο Χοακίν, που κατευθύνεται βόρεια, έχει ήδη πρόκαλέσει την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα.

«Το γεγονός ότι ο τυφώνας Χοακίν κινείται με μικρή ταχύτητα καταδεικνύει ότι οι συνθήκες θα παραμείνουν εξαιρετικά επικίνδυνες σήμερα στις περιοχές που έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού στις Μπαχάμες», έγραψε το NHC στο επικαιροποιημένο δελτίο το οποίο εξέδωσε.

Τα σχολεία έχουν κλείσεις στις Μπαχάμες, οι πτήσεις έχουν ανασταλεί και τα κρυαζιερόπλοια με κατεύθυνση το τουριστικό αρχιπέλαγος έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους.

Η καταιγίδα θα προκαλέσει «άνοδο των υδάτων σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα που ενδέχεται να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, με το ύψος των υδάτων να αναμένεται μεταξύ 1,8 και 3,6 μέτρων άνω των συνηθισμένων επιπέδων της θάλασσας στις κεντρικές Μπαχάμες», προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι του NHC.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News