default-image

Η Μέρκελ φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης

Κόσμος
Η Μέρκελ φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γερμανική εφημερίδα Bild εκτίμησε σήμερα Παρασκευή, ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχει πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης και να με αυτόν τον τρόπο να τιμηθεί για το ρόλο της στο προσφυγικό και την κρίση στην Ουκρανία

«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει καλές πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα με σχετικό άρθρο στο πρωτοσέλιδό της.

Την Πέμπτη, ο Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη (Prio) του Όσλο και ένας από τους ειδικούς που συμβουλεύεται η επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης, προέβλεψε τη νίκη της Μέρκελ, μολονότι σπάνια έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις του.

«Η Άνγκελα Μέρκελ θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή κρίση με τους πρόσφυγες --ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε η παγκόσμια κρίση με τους πρόσφυγες διότι εκτυλίσσεται μια εξίσου δραματική προσφυγική κρίση σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ασίας-- θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής Νόμπελ εφέτος» επεσήμανε ο Χάρπβικεν.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που ανέλαβε ηγετικό ρόλο» αναφορικά με το θέμα στην Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηθικό καθήκον να υποδεχτεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη φέτος και άνοιξε τις πόρτες της χώρας της.

Ταυτόχρονα η γερμανίδα καγκελάριος είναι μία από τους πρωτεργάτες των συμφωνιών του Μινσκ στις αρχές του 2015, που οδήγησαν σε κατάπαυση πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Να υπογραμμίσουμε ότι το Νόμπελ Ειρήνης θα απονεμηθεί την επόμενη Παρασκευή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News