Κόσμος

Νετανιάχου: "Χωρίς φίμωτρο και λουρί, το Ιράν θα βγει για κυνήγι"

Το Ιράν χωρίς "φίμωτρο και λουρί", θα βγει για κυνήγι μετά την άρση των κυρώσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο δεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι γνωστός πολέμιος της συμφωνίας των έξι μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως κερκόπορτα για την είσοδο των περιφερειακών φιλοδοξιών των Ιρανών μουλάδων.

Πιστεύει παράλληλα ότι η συμφωνία δεν κλείνει τον δρόμο στο Ιράν για την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Το Ιράν έχει πολλάκις καλέσει σε καταστροφή του Ισραήλ, το οποίο θεωρεί μη νόμιμο, μολονότι τα τελευταία χρόνια έχει μετριάσει την ένταση της φρασεολογίας του, ενώ θεωρείται ότι έχει διευκολύνει ή οργανώσει αντιεβραϊκές τρομοκρατικές ενέργειες στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισραήλ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, σημείωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πλήττει μεταφορές όπλων στη σιιτική λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ εντός Συρίας.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του σιιτικού Ιράν και του σιίτη μουσουλμάνου προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, έχει διεξαγάγει πόλεμο κατά του Ισραήλ στο έδαφος του νότιου Λιβάνου το 2006 και θεωρείται μόνιμη απειλή από το εβραϊκό κράτος.

Σχόλια