Κόσμος

Ινδία: Τον λίντσαραν μέχρι θανάτου γιατί έφαγε βοδινό

Μέχρι θανάτου λιντσαρίστηκε ένας 50χρονος μουσουλμάνος από το πλήθος σε ένα χωριό της Ινδίας μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι έφαγε βοδινό κρέας, η κατανάλωση του οποίου απαγορεύεται για τους ινδουιστές, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ παράλληλα, προχώρησαν σε έξι συλλήψεις για το λιντσάρισμα αυτό.

Ο Μοχάμαντ Άχλακ, αφού σύρθηκε από το πλήθος έξω από το σπίτι του, στο χωριό Ντάντρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Νέο Δελχί, δέχθηκε επίθεση από περίπου 100 ανθρώπους τη Δευτέρα, χτυπώντας τον με κεραμίδια, ενώ και ο γιος του Άχλακ τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση αυτή και νοσηλεύεται στην εντατική, σύμφωνα με αναφορές της κόρης του θύματος και αξιωματούχου της αστυνομίας.

«Όταν έφτασε η ομάδα μας στην περιοχή, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του. Η αστυνομία κατάφερε να τον αποσπάσει από το πλήθος για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να σωθεί», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «συλλάβαμε έξι ανθρώπους και αναπτύξαμε επιπλέον δυνάμεις για να εμποδίσουμε νέες ταραχές».

Οι φήμες για ότι η οικογένεια του Μοχάμαντ Άχλακ έφαγε μοσχαρίσιο κρέας κυκλοφόρησε μετά την εξαφάνιση ενός μοσχαριού στο χωριό. Ενώ παράλληλα, μετά από ανακοίνωση της φήμης αυτής σε ένα ναό, το πλήθος εισέβαλε στο σπίτι του θύματος.

Σχόλια