default-image

Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός

Οικονομία
Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο μακράν πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠΑ, με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στο ποσό των 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη τουυ περιοδικού Forbes.

Ο συνιδρυτής της Microsoft καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 22η συνεχόμενη χρονιά. Το 1993 διαδέχθηκε τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, που καταλαμβάνει φέτος, για μια ακόμη φορά, τη δεύτερη θέση, με περιουσία που ανέρχεται στα 62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, μοιράζονται επικεφαλής μεγάλων βιομηχανιών αλλά και νέοι επιχειρηματίες που πλούτισαν χάρη στην ραγδαία εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου.

Ο Μπάφετ, οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ (με περιουσία 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων) καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση) όπως και οι Ουόλτον, οι κληρονόμοι του κολοσσού στον τομέα διανομής Wal- Mart, ή ακόμα και οι Μαρς, του πανίσχυρου ομίλου αγροτικών προϊόντων, είναι οι εκπρόσωποι του πλούτου από το παρελθόν.

Μαζί τους στην κορυφή της κατάταξης ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (47 δισεκατομμύρια δολάρια στην τέταρτη θέση), ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ (40,3 δισεκατομμύρια δολάρια, στην 7η θέση) ή εκείνος της Google, ο Λάρι Πέιτζ (στη 10η θέση με 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η άνοδος των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο εξηγεί το γεγονός ότι ο Τζεφ Μπέζος είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά 50% και πλέον (+54%) σε μία μόνο χρονιά και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 18%.

Μεταξύ των δύο «παράλληλων συμπάντων» της βιομηχανίας και του Διαδικτύου βρίσκονται ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον (47,5 δισεκατομμύρια, 3η θέση), ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ (38,6 δισεκατομμύρια δολάρια, 8η θέση) και ο μεγιστάνας των καζίνο Σέλντον Άντελσον (22,3 δισεκατομμύρια δολάρια, 15η θέση).

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News