default-image

Ο Ολάντ με τα κορίτσια του Μουλέν Ρουζ στη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Ο Ολάντ με τα κορίτσια του Μουλέν Ρουζ στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόλτα» στη διάσημη λεωφόρο του Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προκαλώντας την έκπληξη των περαστικών, στο περιθώριο μιας σφιχτής διπλωματικής ατζέντας στον ΟΗΕ.

Μεταξύ μιας ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και μιας διμερούς συνάντησης με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μετέβη στο Μπρόντγουεϊ για να επισκεφθεί το "Best of France", μια υπαίθρια έκθεση για την προώθηση της Γαλλίας στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ξεναγούνταν στα περίπτερα που ήταν αφιερωμένα στον τουρισμό, τα είδη υψηλής τεχνολογίας και τη γαστρονομία, ο Ολάντ εντυπωσίασε τους Αμερικανούς που τον συναντούσαν και ζητούσαν μια selfie μαζί του, με την προθυμία του να ικανοποιήσει την επιθυμία τους, παρά τη μεγάλη ανησυχία των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συνοδευόμενος από την υπουργό Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο Ολάντ σταμάτησε στο περίπτερο του Μουλέν Ρουζ, του διάσημου καμπαρέ του Παρισιού, και περιχαρής έλαβε θέση για να φωτογραφηθεί ανάμεσα στις χορεύτριες που είχαν κοσμήσει το κεφάλι τους με κόκκινα φτερά.

Ο πρόεδρος Ολάντ στη συνέχεια επέστρεψε πεζός στο ξενοδοχείο του στην καρδιά του Μανχάταν, διανύοντας μια απόσταση περίπου δεκαπέντε λεπτών.

Ο Ολάντ, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τις πρώτες γαλλικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, αναμένεται να μιλήσει σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία μετέχουν περίπου 170 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News