default-image

Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για το φυσικό αέριο

Κόσμος
Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για το φυσικό αέριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου στο Κίεβο για το χειμώνα 2015-16. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών στις Βρυξέλλες, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή μετά το πέρας των συνομιλιών, η Ε.Ε. θα συνεισφέρει τουλάχιστον 450 εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2015 προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αγοράσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται.

Ο Σέφκοβιτς και οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ και της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ντεμτσίτσιν υπέγραψαν ενώπιον δημοσιογράφων τη σχετική συμφωνία έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις. Η προηγούμενη συμφωνία είχε ανασταλεί από την 1η Ιουλίου, λόγω της διαμάχης του Κιέβου με τη Μόσχα εξαιτίας των συγκρούσεων στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, όπως γράφει το "Βήμα" online.

«Μόλις υπογράψαμε μια τριμερή συμφωνία για τον επερχόμενο χειμώνα», δηλαδή ως το Μάρτιο του 2016, δήλωσε ο Σέφκοβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Διευθετήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες», πρόσθεσε. Όμως οι τρεις άνδρες διευκρίνισαν ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει από όλα τα θεσμικά όργανα προτού υιοθετηθεί οριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News