Κόσμος

Γαλλία: "Δεν δεχόμαστε περισσότερους από 30.000 μετανάστες"

Δεν θα δεχτεί η Γαλλία περισσότερους από 30.000 πρόσφυγες για τα επόμενα 2 χρόνια σημείωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. «Δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε στην Ευρώπη όλους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δικτατορία στη Συρία» ανέφερε χαρκακτηριστικά.

«Η μετανάστευση υπήρξε πάντα ευκαιρία για τη χώρα μας. Αλλά πρέπει να είναι ελεγχόμενη, οργανωμένη» είπε ο Βαλς, σημειώνοντας ότι η Γαλλία δέχεται κάθε χρόνο 200.000 πολίτες μέσα από την επανένωση οικογενειών, των φοιτητικών προγραμμάτων και της οικονομικής μετανάστευσης.

Εν τούτοις, η ΕΕ σχεδιάζει να εγκρίνει άσυλο σε 160.000 πρόσφυγες.

Παράλληλα, τη Δευτέρα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε την Ευρώπη ότι «θα πρέπει να περιμένει αριθμό-ρεκόρ ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ασύλου φέτος από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ σχεδόν οι μισοί πληρούν τις προϋποθέσεις».

Ο Βαλς δήλωσε ωστόσο ότι οι πρόσφυγες που δεν θα λάβουν άσυλο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γαλλία, τονίζοντας «αυτοί των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται, θα πρέπει να γυρίσουν στα σύνορα».

Σχόλια