default-image

Κροατία: 55.000 μετανάστες εισήλθαν μέσα σε λίγες ημέρες

Κόσμος
Κροατία: 55.000 μετανάστες εισήλθαν μέσα σε λίγες ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 55.000 μετανάστες εισήλθαν στην Κροατία από τις 16 Σεπτέμβρη, όταν η χώρα έγινε μέρος της διαδρομής των προσφύγων στο ταξίδι τους προς κράτη της δυτικής και βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας, χθες έφτασαν στη χώρα περίπου 8.500 μετανάστες, καθώς και 3.000 πέρασαν από το προσωρινό κέντρο υποδοχής στο Οπάτοβατς, πολλοί από τους οποίους μεταφέρονται με λεωφορεία και τρένα προς την Ουγγαρία.

Παράλληλα, καταφθάνουν συνεχώς ομάδες προσφύγων στο Οπάτοβατς για καταγραφή, ιατρικό έλεγχο. Οι περισσότεροι φθάνουν μέσω του ορεινού χωριού Μπάπσκα, κοντά στη συνοριακή διάβαση Ίλοκ με τη Σερβία, αλλά και από τη διάβαση Τοβάρνικ.

Τους πρόσφυγες στο Οπάτοβατς επισκέφθηκε, χθες, εκ μέρους της Ισλαμικής Κοινότητας της Κροατίας, ο αναπληρωτής μουφτής Μεβλουντίν Αρσλάμι, ο οποίος ευχήθηκε στους μουσουλμάνους που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής για το Κουρμπάν - Μπαϊράμ.

Εν τούτοις, το κέντρο υποδοχής και ο εξωτερικός χώρος επιτηρείται από αστυνομικούς για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις μεταξύ μελών διαφορετικών εθνικοτήτων που ήταν μέχρι τώρα συχνές.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό του Τοβάρνικ στα σύνορα με τη Σερβία χθες πραγματοποιήθηκαν δύο έκτακτα δρομολόγια για τη μεταφορά μεταναστών, προς το Μπότοβο στα σύνορα με την Ουγγαρία, ανακοίνωσαν ο Κροατικός Οργανισμός Σιδηροδρόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News