Κόσμος

Γερμανία: Θα δώσει 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα

Όπως αποφασίστηκε μετά την συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στην Καγκελαρία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα διαθέτει το ποσό των 670 ευρώ το μήνα ανά πρόσφυγα στα ομόσπονδα κρατίδια.

«Ο υπολογισμός της κυβέρνησης έχει γίνει με βάση 800.000 πρόσφυγες και κατά μέσο όρο πέντε μήνες αναμονή για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Με αυτό το σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το «ρίσκο» τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου», τόνισε η κ Μέρκελ μετά τη συνάντηση.

Επίσης, θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα κονδύλια αυτά θα θέσουν τον στόχο για μηδενικό νέο δανεισμό του κράτους, η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε ότι η αρχή για το «μαύρο μηδέν» παραμένει, αλλά η έκβαση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην πράξη.

Σχόλια