Κόσμος

Υεμένη: 25 νεκροί από επίθεση σε τέμενος στη Σαναά

Στους 25 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής εορτής του Άιντ αλ Άντχα, σε ένα τέμενος των Χούτι στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά.

Ωστόσο, σε ιστότοπο των Χούτι διευκρινίζεται ότι επρόκειτο για μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας στόχος της οποίας ήταν το τέμενος αλ Μπαλίλι, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ακαδημία της αστυνομίας, στην περιοχή Σάντα αλ Σάφια. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η επίθεση έγινε την ώρα που οι πιστοί προσεύχονταν για τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή της θυσίας.

Σύμφωνα με πηγή της ασφάλειας, η επίθεση αυτή σε τέμενος στο οποίο προσεύχονται σιίτες Χούτι έγινε με εκρηκτικό μηχανισμό. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτός από τον εκρηκτικό μηχανισμό, ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του τεμένους την ώρα που οι πιστοί έτρεχαν για να βγουν έξω μετά την πρώτη έκρηξη.

Ωστόσο, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι στη Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι εδώ και έναν χρόνο, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις σε τεμένη, οι οποίες είχαν στόχο σιίτες πιστούς. Την ευθύνη γι'αυτές έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σχόλια